Добро пожаловать
Вход / Регистрация

ПАЛЬЧИКИ ОБЛИЖЕШЬ! Я НЕ УСТАЮ ИХ ГОТОВИТЬ! ВКУСНО И ПРОСТО QORNI OCHLAR KO’RMASIN

Спасибо! Поделитесь с друзьями!

URL

Вам не понравилось видео. Спасибо за то что поделились своим мнением!

К сожалению, только зарегистрированные пользователи могут создавать списки воспроизведения.
URL


Добавлено Готовить вкусно

ПАЛЬЧИКИ ОБЛИЖЕШЬ! Я НЕ УСТАЮ ИХ ГОТОВИТЬ! ВКУСНО И ПРОСТО QORNI OCHLAR KO’RMASIN

3 Просмотры
Описание

LAG’MON QAYLASI 🇺🇿
Portsiya 4 kishilik
MASALLIQLAR:
Marinadi uchun:
* 300 g to’g’ralgan mol yoki qo’y go’shti
* 2 osh q. soya qaylasi
* 1 osh q. kraxmal
* 2 osh suv
* 1/3 tuxum
Hamma masalliqlarni bir idishga solib, yaxshilab aralashtirib 30 daqiqa yoki 1 soatga marinadlab qo’yiladi. Marinadlangan go’sht yumshoq pishadi va quruq bo’lib qolmaydi.
* 60 ml o’simlik yog’i (qayla yog’liroq bo’lishini xoxlasangiz, 100 ml yog’ solsangiz ham bo’ladi).
* 5-6 ta sarimsoq tishchasi
* 1 ch.q. quritilgan qizil bulg’or qalampiri, ozgina achchiqroq bo’lsa ham yaxshi
* 2 ta piyoz
* 1 dona pomidor
* 2 ta seldrey yoki yarim bog’ seldrey shoxchalari (barglarini solmang, taxir bo’lib qoladi).
* 4 ta pekin karami barglari
* 2 ta qizil va 2 ta yaxshil bulg’or qalampiri
* ta’bga ko’ra tuz va murch
* 500 ml qaynagan suv
TAYYORLANISHI:
Piyoz, pekin karami, bulg’or qalampiri, to'rtburchak shaklida to'g'raladi, sarimsoqni maydalanadi, seldrey shoxchalarini barglarisiz to’g’raladi.
Pomidor va yarimta qizil bulgo’r qalampiri blendr yoki qirg’ichdan chiqariladi.
Qozonga yog’ quyib, yaxshilab qizdiriladi.
Mayda to’g’ralgan sarimsoq va quritilgan bulg’or qalampirini qizib turgan yog’ga solib tezda aralashtirib, ketidan qo’shtni qo’shib 1-2 daqiqa qo’vuriladi.
Blendrlangan pomidor va bulg’or qalampirli massani solib qo’vurishda davom e’tiladi.
Piyoz qo’shib 1-2 daqiqa qo’vuriladi.
Ketma - ket seldr, pekin karami, bulg’or qalampirlarini, ta’bga ko’ra tuz solib 1-2 daqiqa qo’vuriladi.
👆Hamma masalliqlar baland olovda tez tez aralashtirib turilgan xolda qo’vuriladi. Agar qo’vurish jarayonida massa qurib qolsa, juda oz miqdorda suv solib qo’vursangiz bo’ladi.
Massaga qaynagan suv quyib, qaynashi bilan olovni pasaytirib, 2-3 daqiqa qaynagandan so’ng olov o’chiriladi.
Qayla tayyor, yoqimli ishtaha 😊.

ПОДЛИВА ДЛЯ ЛАГМАНА 🇷🇺
Порция на 4 человек
👆Для начало
Мясо (у меня баранина) - 300 г
(обязательно замариновать). Мясо нарезать пластинками и к мясу добавить
Соль - 0.5 ч.л.
Соевый соус - 2 ст.л.
Вода - 2 ст.л.
Крахмал - 1 ст.л. с горкой
Яйцо - 1/3 часть, целое яйцо будет многовато. Все хорошенько перемешать и оставить на 30 минут.

В зажарку идут:
Растительное масло – 5 - 6 ст.л.
Чеснок

Написать комментарий